Månedens opskrift

Madinspiration.
Ønsker du at få besked, når vi sætter en ny opskrift på hjemmesiden, så send os gerne en mail med ønsket. Mailadressen er: esbjerg@danhostel.dk

Herunder ser du denne måneds opskrift:

Krydret blommechutney

INGREDIENSER:

500 g løg
6 kanelstænger
6 laurbærblade
10 sorte peberkorn
300 g rørsukker
3 dl eddike
1 kg blommer

Halver løgene og snit dem fint. Rist kanel, laurbærblade og peberkorn af i en tør gryde ved middelvarme i ca. 2 min.

Kom løg, rørsukker og eddike i gryden og lad det simre i ca. ½ time, til lagen er kompakt og lettere karamelliseret.

Halver blommerne og fjern stenene.

Kom blommerne i gryden og lad det simre i 10-15 min. ved svag varme. Kom chutneyen i rengjorte glas og lad den trække i mindst 1 dag.

Opbevar chutneyen i køleskab, hvor den kan holde sig i flere måneder.